Egyedi konyhabútor készítése, háztartási gépek
×
 x 

A kosár üres
Kosár tartalmaA kosár üres

TERMÉKEINK

Hírek

Almás palacsinta karamell mártással

Almás palacsinta karamell mártással

Recept

Főzőlap
Hőfok: 12-5
Sütési hely: -
Sütési idő: Palacsinta/mártás: 10-15 perc palacsintánként

Főzőlap
Hőfok: 12-4
Sütési hely: -
Sütési idő: 10-15 perc

Energiatartalom
1 adag: 4 x 2138 kJ / 512 kcal
Fehérje: 9 g
Zsír: 23 g
Szénhidrát: 65 g

 

Forrás: miele.hu

 

 
Almás palacsinta karamell mártással
 
Hozzávalók
.
Tészta két palacsintához:
85 g liszt
70 g cukor
1 teáskanál citromlé
3 evőkanál tej
2 tojás
50 g olvasztott vaj
1 csipet só
2 alma
vaj a sütéshez
Karamell mártás:
60 g cukor
90 ml tejszín
vanília fagylalt

Elkészítés
.
1.Keverjük a lisztet a cukorral, citromlével, tejjel, tojással, vajjal és a sóval simára. Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, magozzuk, majd vágjuk hasábokra. 2.Kevés vajat olvasszunk a serpenyőben, az almahasábok felét kör alakban tegyük bele. A palacsintatészta felét öntsük rá, majd lassú tűzön süssük meg, amíg a teteje már nem fénylik. A palacsintát csúsztassuk a tányérra, fordítsuk meg és tegyük vissza a serpenyőbe. Lassú tűzön süssük további 2-3 percet, majd tegyük tányérra. Kb. 80?C-os sütőben tartsuk melegen, amíg a másik palacsinta elkészül. 3 A cukrot egy edényben karamellizáljuk aranysárgára, öntsük fel tejszínnel. Az így kapott mártást főzzük lassú tűzön kb. 10 percig. 4. A két palacsintát vágjuk félbe, tálaljuk négy tányérra, tegyünk rá egy-egy gombóc vanília fagylaltot és locsoljuk körbe a karamell mártással.
eXTReMe Tracker